Portfolio

Portfolio

This is my compounding machine.

CountryCompanyTickerSector
ABG Sundal CollierASCFinance
AppleAAPL
AT&TTTelecom
Dominion EnergyDUtilites - Electric
EnbridgeENBEnergy
EuroprisSTO:EPRConsumer
GjensidigeSTO:GJFOInsurance
Hormel Foods CorpHRLConsumer Staples
HuthamakiHUH1VConsumer Staples
Kinnevik AB BKINV BInvestment Firm
Investor AB BINVE BInvestment Firm
Illinois Tools WorkITWIndustry
Kimberly ClarkKMBConsumer Staples
KopparbergsKOPRConsumer Disc
NordeaSTO:NDA-SEKFinance
OmnicomOMCBusiness service
PepsiPEPConsumer Staples
Philip MorrisPMConsumer Staples
Realty Income GroupOREIT - Div Retail
Sparebanken ØstSPOGFinance
StarbucksSBUXConsumer Disc
Tanger Factory OutletSKTREIT - Outlet Retail
VeidekkeVEIIndustry
WelltowerHCNREIT - Healthcare
YaraSTO:YAROMaterials
Storebrand All Markets Index
Global Index Fund with all markets
KLP Emerging Markets index Index
Emergin Market Index
Storebrand Multifactor Global
Global Multifactor Fund
Spiltan InvestmentbolagActive fund
Nordnet Superfondet FinlandFinland Index
Nordnet Superfondet DenmarkDenmark Index
Nordnet Superfondet NorwayNordic Index

 

15 Replies to “Portfolio”

 1. Jeg har lenge sett etter en norsk blogg om FI og heldigvis kom jeg over bloggen din på shareville 🙂 selv har jeg samme målet som deg, men jeg har enda ikke klart å bli enig med meg selv angående strategi, tiltross for mange år med sparing jevnt og trutt. Utenom en utleie leilighet står det meste foreløpig i indexfond samt litt i entra. Det er mye bra blogger i usa og jeg leser mange av de hver eneste dag, men det er jo ikke alt som kan overføres til norsk mtp skatter osv. Kommer til å følge mye med på bloggen her så håper du holder motivasjonen oppe stortrives med å blogge! Blir spennende å følge med på reisen.

  Mvh: Ogellers

  1. Hei Ogellers,

   Så gøy at du liker bloggen min. Det er svært krevende å finne “riktig” strategi når man snakker om aksjer. Mye grunnet at man egentlig ikke helt kan vite hva man går til.

   Om du velger DGI, verdiinvestering eller ikke, og alt mellom der, så er det lurt å eie selskaper som faktisk tjener penger. I tillegg er det fint om de kan fortsette med dette en god stund.

   Jeg skal holde fortet! 🙂

   1. Hei Stockles!

    Fin portefølje, og veldig fin og sann bloggbeskrivelse.

    Lurer litt på Europris, ser at det står følgende om utbyttebetaling: “The dividend will take the form of a repayment of paid-in capital to the company’s shareholders. It will therefore not be considered a dividend distribution from a Norwegian tax perspective.”

    Hva vil dette bety i praksis?

    Mvh
    Utbytte-noob

 2. Denne oversikten gleder jeg meg til å følge videre! Ser også fram til å se mer av strategien din.

  Du har hovedsaklig utenlandske aksjer og jeg forstår det sånn at du handler gjennom Nordnet (?). Hvordan gjør du det med valutarisikoen?
  Du nevner også credit rating, hva er kilden din her? Har du eventuelt en egen skala?

  Jobber selv med å få dette ned på papir og ut på siden min 🙂

  Lykke til videre, du motiverer meg 🙂

  1. Hei investorkilden!

   Veldig hyggelig kommentar 🙂
   Ja, jeg bruker primært Nordnet (litt Pareto og DNB) fordi Nordnet tilbyr investeringskonto Zero, som gjør at jeg får refundert kupongskatten hvert år (helt til jeg tar ut pengene fra kontoen). Dette forsterker rente-rentes effekten!

   Ja, holder fortsatt på å skrive ned reglene på bloggen (har reglene ganske klare for meg selv, men ting må alltid endres når det skal publiseres).
   Jeg bruker Valueline financial rating, Morningstar og Standard&Poore credit rating.

   Vi høres!

   1. Ang valutaforskjell så tenker jeg langsiktig og utfører dollar-cost-averaging. I tillegg så er en synkende dollarpris ikke nødvendigvis dårlig, fordi jeg får kjøpt flere aksjer enn før.

 3. Hei Stockles!

  Fin portefølje, og veldig fin og sann bloggbeskrivelse.

  Lurer litt på Europris, ser at det står følgende om utbyttebetaling: “The dividend will take the form of a repayment of paid-in capital to the company’s shareholders. It will therefore not be considered a dividend distribution from a Norwegian tax perspective.”

  Hva vil dette bety i praksis?

  Mvh
  Utbytte-noob

 4. Hei – morsom blogg! I forhold til strategien lurer jeg på hvorfor du er så opptatt av utbyttevekst kontra inntektsvekst i selskapene? Vil ikke det beste være å finne selskapene med best utsikter i forhold til pris og risiko, uavhengig av utbytte? Vil i denne anledning anbefale å lese det Buffett skriver om utbytte, og hvorfor Berkshire ikke betaler det. Tror kanskje også jeg ville fokusert på litt færre selskaper om jeg var deg. Lettere å sette seg godt inn i dem da. Føler selv at jeg har hatt litt mange og har konsentrert litt mer nå. Har tenkt til å fortsette med det. Gitt at man klarer å plukke gode selskaper lønner det seg ikke å diversifisere for mye. Lykke til!

  1. Hei Investor83,

   Et veldig fair spørsmål. Slik jeg ser det så er utbyttevekst og inntektsvekst nesten det samme. Utbytteveksten blir et resultat av at selskapet øker sin normaliserte inntekt per aksje (som er selve måleinstrumentet til Buffet). Klarer de å stadig øke inntektene, så betyr det også at de kan øke utbytte. Samtidig kan man jo stille spørsmål om hvorfor selskapet skal betale utbytte. Jeg har lest det Buffet sier, og forstår det godt. De/Han kan forvalte pengene bedre, så da må grunnen til å investere utbytteaksjer ligge hos investoren – For meg handler det om at jeg får en stadig belønning for å eie selskapet. Ta BRK.B fra 7.12 2007 på $99 til 1.02.2013 på $99. Her snakker vi veldig mange år uten noe stigning i aksjeprisen, selv om den fundamentale utviklingen var der. Ved utbyttevekst får man ta del i denne fundamentale utviklingen selv om aksjeprisen ikke nødvendigvis stiger.

   For meg hjelper det, fordi jeg kan fokusere på andre ting enn aksjerprisen. I tillegg betyr økt utbytte ofte at fremtidsutsiktene er gode / selskapet har tro på vekstmulighetene. Dette er også et bra signal.

   Ang diversifisering: Ser den. Min plan er å eie de beste selskapene i mange sektorer – JNJ i pharma, Visa og Mastercard i trådløs betaling, Medtronic og Novo i Medisin, Kimberly i dagligvarer osv osv. Av og til blir en sektor straffet skikkelig hardt. Ta CVS Healthcare, et selskap av høy kvalitet – Som en følge av at inflationen i USA på healthcare har vært 300% de siste 20/30 årene, bestemte nylig Amazon, BRK.B og JPMorgan at de skulle fikse dette ved å starte et samarbeid. Hadde jeg eid mye i CVS så ville jeg vært “fucked”.

   Poenget mitt er at jeg, per nå, ikke er flink nok til å ha 100% oversikt og heller ikke vet hvilken sektor som blir best i fremtiden, så da får jeg heller ta litt av alt.

   Samtidig er jeg heller ikke 100% på utbytte, og vil gjerne eie aksjer som Visa, BRK.B og Rollins.

 5. Hi, sorry, I am quite new to the Dividing Growth Investement and I found your blogg and its super exciting! My main goal is as well to have a increased passive income during the years using mostly divindens. I am 22 years old and I guess it would be much better to start early than late! Is this all of your investments when it comes to Dividens? Should I “copy” this? To have a diversified dividends through out the year (not only 1-3 times a year) is also one of my main goals. To get some every month!

  1. Hi Kris Kris,

   Starting better than early is for sure a great way to build wealth.

   You should by no means copy anything you find on internett. I only provide a view on how I do it, and you have to figure things out by yourself. I would advice you to read read read and then start investing, it’s the knowlegde and consumer behaviour which fucks most people up.

   I have 3 different stock accounts but this is all of my holdings, yes.

 6. Hei!
  Jeg har over litt tid bygd opp en utbytteportefølje basert stort sett på norske aksjer. Har nok forelsket meg litt i sparebankaksjer (egenkapitalbevis). Disse utgjør 70% av porteføljen. Litt høy bransjekonsentrasjon kanskje, men jeg mener dette er en nokså lavrisiko-bransje. Oppnår med det en direkteavkastning på ca 6% og eps/p på ca 10%. Har du noen tilsvarende tall for din portefølje?
  Oppdaget litt sent fordelen med investeringskonto (zerokonto i Nordnet/ kapitalforsikringskonto i Netfonds), dette er jo det optimale med tanke på reinvestering av utbytte uten skatt løpende).

  1. Hei Bolle,

   Sparebanken er flotte investeringsobjekt. Uten tvil. Mange har god kontantstrøm og trader av og til til en pris på bok under 1 (som er attraktivt).
   Litt usikker på hva du mener med tilsvarende tall for porteføljen? Jeg har nok utbytte på rundt 4% og CAGR på 8%, samt de fleste har payout ratio rundt 50% (unntatt REITs, men det er annerledes).

   Ja, Zero kontoen (per nå), er optimal for reinvestering av utbytte. Man kan selvsagt hevde at aksje og fondskontoen er bra med tanke på lån (ettersom det er bortimot gratis), men jeg holder meg unna lån på utbytteporteføljen.

   Hvilke sparebanken eier du?

 7. Hei

  Hva er synet ditt på Danske? Skal de få enda mer juling,
  eller begynner det å nærme seg en inngang?

  Og om du skulle valgt mellom de og Nordea, hvilken hadde du landet på?

  Mvh
  Spareladden

Leave a Reply

Your email address will not be published.